divendres, 27 de març del 2009

UNA BONICA HISTÒRIA MUNICIPAL

La rondalla que vaig ha contar-vos passa a una bonica comarca del País Valencià anomenada La Safor.
Allà, als peus d'una muntanya hi ha un preciós poble on governa un alcalde del PP; l'alcalde un dia, de repent, va tindre la idea de fer una planta de transferència de residus (vulgarment coneguts per basura) al seu terme. Considerava que així feia un favor a la resta de la societat ja que el que no volia ningú, ho agafava ell i a més, rebia uns diners a canvi; amb aquells diners milloraria la vida dels seus conciutadans.
Però veges tu que els seus conciutadans i els pobles veïns es van posar en contra; ells no volien ser el lloc on anàren els fems de mitja província. Els pobles dels voltants a més, van dir que el lloc on es volia fer la planta de residus estava molt prop de casa seva i no volien tindre els olors ni el trànsit de camions que allò generaria.
Què fa l'alcalde una vegada comprova que ni els seus conciutadans ni els pobles veïns volen la planta de tranferència, vulgarment de basures?
La resposta i possible final de la rondalla és doble, i en cadasquna de les respostes hi ha un ensenyament per al lector, a saber:
Si el nom del poble és Ador i l'alcalde Juan Vicente Estruch el final és feliç: donada la contestació social i dels pobles veïns, l'alcalde retira de l'ordre del dia del plenari el punt conflictiu i enceta una ronda de converses per consensuar les coses. Quin exemple de democràcia, saber governar i saber conviure.
En canvi, si el poble és la Font i l'alcalde Gaspar Pérez tenim un final trist: "les coses les faig jo com vull en contra de tots que per això mane jo" va dir l'alcalde. El seu soci colau-gema digué "si buana" que els altres també ho han fet mal abans. Quin exemple de mal manar, d'autoritarisme i de poc respecte pels conciutadans i veïns.

LA PREGUNTA QUE ENS FEM ÉS: QUE HA FET LA FONT PER TINDRE EIXOS DIRIGENTS TAN POC PRESENTABLES? S'accepten respostes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

SI SENYOR QUINA ENTRADA MES BONA !!!! ES PODRIA FER ENGANXINES DE L'INICIATIVA http//noalfem.blogspot.com

webmaster ha dit...

Desde la Inciativa Volem convidar a tot aquell que vulga participar demà Dissabte i el Diumenge en la recollida de Signatures que vatja al Bar el Forn a les 9:00h del matí.

Grácies per la vostra col·laboració!!

Iniciativa.

El ritme ha dit...

Equivocar-se és de humans, RECTIFICAR éas de savis. L'Alcalde serà savi o tot el cotrari?.

El ritme ha dit...

A la Font hi ha cabuts, pero..... tant? Després d'haver signat més de vuit cents veïns del poble , què espera el senyor Gaspar per a rectificar?. Elñ poble no està d'acord amb la decissiódel PP. Srà veritat que faran un acte de valentia i s'en tornaran enrere ?