dimarts, 10 de març del 2009

COMUNICACIÓ DEL BLOC DE LA FONT

Us copiem la comunicació que el Bloc de la Font ha enviat als mitjans de comunicació

Donada la proliferació de notícies relacionades amb el nostre poble i la confusió generada per la celebració de dos plenaris en sis dies, el dijous passat 5 de març i aquest dimecres 11, el Bloc de la Font vol manifestar la seva posició.

Els plenaris han estat extraordinaris i el darrer urgent. El motiu del primer ha segut poder entrar al programa wifi de la Diputació i en el mateix s´ha aprovat la demanda d’un taller d’ocupació. El Bloc lamenta la manipulació que ha fet el govern municipal d’aquesta demanda dient que és per donar ocupació. Més si resulta que aquest mateix taller es va demanar l’any passat i el regidor de patrimoni va dir textualment que a hores d’ara encara no ha contestat la Conselleria. Ha estat denegat per silenci administratiu segons el regidor de patrimoni.

En el plenari d’aquest dimecres, el govern municipal ha dit que és per aprovar la concessió de l’Escoleta. El Bloc es reafirma en la seva posició: som partidaris d’una escoleta pública, i no privada per 25 anys. Reiterem que serà més car per al poble. Però en realitat el plenari és per aprovar que al terme de la Font es situe una planta gestió de residus sòlids. Aquesta és la veritable raó per d’urgència del plenari (tan urgent que no pot esperar al darrer dijous de mes on hi ha plenari ordinari). Una empresa privada vol la conformitat del plenari municipal per instal·lar una planta de tractaments de basures (unes 100.000 tones a l’any) en el nostre poble. Una activitat si menys no polèmica i que es vol aprovar per raó d’urgència sense debat municipal i d’amagades a la població. En declaracions de l’alcalde hui mateix parla de l’escoleta i no de la planta de tractament de residus. Òbviament el Bloc es posiciona en contra ja que al menys, caldria que la població manifestara la seva opinió. i i estudiar molt bé la proposta, que a hores de ara és un document de dos folis.



No hi ha molt més a dir, demà a les 20 hores hi haurà un plenari on sembla que s'aprovarà l'acceptació del poble de la Font a la creació d'una planta de tranferències de residus al nostre terme. Des del Bloc denunciem la manca de transparència i d'explicació pública tan necessària en una actuació com aquesta. però bé, ja estem acostumats al taranar autoritari del duet Gaspar Colau