dimarts, 21 de juny del 2011

ACOMIADAMENT DE DON LUCAS I LA FESTA DEL CORPUS


Hui dimarts han soterrat a Don Lucas, el rector de la Font que tenia més de cent un any, aniversari que va cel·lebrar amb una misa, el passat decembre. Ja es va comentar molt, inclús en aquest blog el seu centenari; així doncs, descanse en pau i el nostre condol als familiars, especialment a la família Blanes.
Aquesta setmana també farem al nostre poble, en la Parròquia de sant Antoní Màrtir els actes litúrgics relacionats amb la festivitat del Corpus. Pel que respecta a la festivitat del Corpus també hi ha novetats en el poble, com ja és habitual, relacionades amb la recuperació del ceremonial tradicional i de la solemnitat que cal en actes religiosos d'aquesta importància. Enguany, seguim amb la recuperació d'actes tradicionals, ja es va iniciada en anys anteriors. No hem trobat informació on-line dels actes de la Font, ni siquiera en la web de l'ajuntament; sols la nostra entrada de l'any passat: Cultura popular, cultura del poble
així que avancem nosaltres els següents actes:
Solemne triduo en honor al Santíssim Sagrament. Amb missa solemne el dijous i divendres a les 20 h
El dissabte un seguit d'actes com el toc de l'angelus, repic de campanes, a les 20 h solemne missa i després dances i xirimites amb visita als altars.
El diumenge la tradicional processó amb dances tradicionals com "la magrana" o "els llauradors".
Cal continuar en la recuperació de les tradicions, no hem d'oblidar que la procesó del Corpus és molt tradicional a les nostres terres, la de València des de fa més de 400 anys. Però no cal anar tan lluny, sols veure pobles del costat com Gandia o Beniarjó, on ja fa anys que fan un gran Corpus veieu el video d'un dels balls.