divendres, 25 de novembre del 2011

exposició de pintura "Antoni Vidal. Obra recent"

Antoni Vidal, Xacal; pintor del nostre poble inagura l'exposició hui mateix a la Sala de la Muralla del Casl Jaume primer de Gandia. Fill del pintor fonter "Chacal" realitza la seva exposició en solitari, llàstima que no la faça a l nostre poble, però segur que els fonters interessat en l'art podran apropar-se a Gandia, i en un dels carrers tocant a la plaça del Colomets disfrutar de l'obra de Xacal, segon

Podeu trobar més informació en la web del Casal allà també trobareu un breu comentari sobre l'obra i l'autor a mans de David Pons Chaigneau, Historiador de l’Art i fotògraf.
Destaquen el següent paràfraf:
"Des de ben jove son pare, l’artista local Chacal, el va envoltar de les pintures dels clàssics, de pinzellada fina i treballada, i fins arribar a la universitat, on comença, tal vegada, la seua formació més acadèmica. Ha estat sempre a cavall entre la correcció de la pintura dels grans i l'experimentació desencadenada per la seua ment inquieta. La universitat consolida les seues bases, i l’estima per l’art i la seua transmissió el du a cap a l’ensenyament.

Tot aquest recorregut que forma a l’artista es veu reflectit, com no pot ser d’un altra manera, a la selecció d’obres que ha triat per a l’exposició. En elles podrem veure la pinzellada fina i treballada, però també vorem vibrar els colors contrastar amb escenes de línies sòbries on la figura humana quasi sempre està present. En elles i en les seues diferències es veuen reflectides el caràcter d’un artista inconformista, canviant, al qual li agrada experimentar i buscar noves motivacions que l’espenten a enfrontar-se a un llenç en blanc."