dilluns, 24 de maig del 2010

L'ESCOLA MÉS APROP? O NO TAN LLUNY.

lA WEB DE L'AJUNTAMENT PUBLICA:
En el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, dia 14 de maig, ha eixit publicada la licitació de les obres d'urbanització del solar on va a construir-se la nova escola pública. Esta obra, amb un pressupost de quasi 500.000€, està inclosa dins de les obres finançades pel Pla d'Inversió Local de la Comunitat Valenciana (Pla Camps).El termini d'execució previst és de cinc mesos. Amb estes obres la parcel•la de l'escola comptarà amb les voreres, vials, conduccions d'electricitat, aigua i telefonia, etcètera necessàries per a ser considerada un solar apte per a la construcció del nou edifici escolar. El següent pas seria, per tant, la construcció de l'escola.
 
Si llegiu el text del DGCV (punxeu) veureu que el termini d'entrega de sobres és el 31 de maig, que el darrer sobre s'obrirà l'1 de juliol, aleshores s'adjudicarà l'obra i després si hi ha diners l'adjudicatari la farà.
 
ENS PLANTAREM A FINALS D'ANY I AMB SORT, ELS CARRERS FETS. SERÀ L'ANY QUE VE SI HI HA DINERS, COSA QUE ÉS POC PROBABLE, ES LICITARÀ L'ESCOLA S'OBRIRAN ELS SOBRES, S'ADJUDICARÀ I ES CONSTRUIRÀ, SI DÉU VOL.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què són els sobres?

fonter ha dit...

quan es fa una licitació d'obra pública hi ha com una subhasta entre les empreses que volen fer-la.En sobres tancats fan una oferta per la construcció; s'obren els sobres i a la millor oferta es dóna la construcció