divendres, 30 d’octubre del 2009

EL CASTELL DEL REBOLLET ES VEN A UN ANGLÉS


El BLOC de la Font informa sobre la venda del Castell de la Font. Segons ens han informat el Castell de Rebollet serà venut la setmana que ve.Las Provincias porta la notícia en la edició de la Safor i en Comarcas Ondanaranja també porta ja la notícia, punxeu ací Per veure la notícia en la Cadena Ser punxa

Anirà a parar a mans angleses, ja que el nou propietari és de nacionalitat britànica.
Lamentem que un BIC com aquest, l’Ajuntament de la Font, al qual se li va fer l’oferiment per part de l’actual propietat, no haja fet res perquè aquest element tan emblemàtic per a la Font fora de propietat municipal, cosa que permetria accedir a subvencions oficials i dissenyar un PLA DIRECTOR que ens portara a la plena recuperació i consolidació d’aquest BIC tan valorat per al poble de la Font. Ens consta que l’actual propietària ha ofert el castell al poble inclús rebaixant les seves pretensions econòmiques.

Cal tindre en compte que en aquest espai té lloc una romeria a la Mare de  Déu del Rebollet, patrona d’Oliva, a més de ser un lloc que forma part de la memòria col·lectiva i ha estat i és lloc on la gent el té el costum d’anar en certes dates, com per Pasqua i especialment, la Badà. Aquest és el lloc on va nàixer l’única festa singular que tenim al poble de la Font.  La qual, recentment s’ha declarat bé Immaterial de Rellevància Local.

Pel que fa l’actuació municipal, lamentem la hipocresia i la falta d’informació per part de l’alcalde, Gaspar Pérez. Per un costat, es fan tràmits per obtindre protecció del patrimoni com que la Muralla de la Vila siga declarada BIC i, per un altre, es deixa i es perd l’oportunitat d’actuar realment sobre el Castell, bé adquirint-lo o bé arribant a un acord amb la propietat; amb tot, el que més ens dol és la falta de comunicació per part de l’Alcaldia cara a la resta de la corporació i del poble em general. Pensem que una acció positiva en aquest sentit haguera posat de manifest i haguera donat credibilitat a tot allò que diuen tant el PP com el PSD.
Per tant, qualifiquem de engany i paripé tot el discurs que fan respecte al patromini històric del poble de la Font d’en Carròs.  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

la dita: a la font d´en carros passarà lo més gros, ES CERTA!

Anònim ha dit...

el castell en mans angleses i altres coses en mans del xiquet del rafol! que mes?