dimarts, 19 de febrer de 2013

DIVENDRES MÚSICA SACRA A LA PARRÒQUIA

Organitzat per la Parròquia i la Comfraria de la Sang, el divendres a les 21 15h. a l'Església Parroquial de la Font hi haurà una representació de "les Set Paraules de Crist a la Creu", de Heinrich Schütz; Compositor eclèctic i multiforme, encarna el més pur ideal de la música del barroc alemany, impregnat d'esperit humanístic i no aliè a l'italià. Considerat el més gran autor coral del seu temps, amb Monteverdi, és tingut pel més important precedent de Bach entre els alemanys.

Les obres de Schütz mostren la influència dels seus dos principals mestres, Gabrieli i Monteverdi. A més va rebre la influència dels compositors de l'escola holandesa del Segle XVI. La seua principal aportació es troba en el camp de la música sacra, des d'obres per a solistes amb acompanyament instrumental fins a música coral "a capella" . Els seus treballs més representatius inclouen els seus tres llibres de Simfonies Sacres, els "Salms de David" les seues tres sèries de Passions.

Les "Set paraules de Jesucrist en la Creu" fan referència a les set frases que va pronunciar Jesús durant la crucificció, tot i que no tots els evangelis les recullen totes.  Són objecte de particular devoció en ser considerades com "veritables paraules" de Jesús (ipsissima verbals o ipsissima vox), condició compartida amb algunes altres expressions, recollides al llarg dels Evangelis, que pretenen ser cites exactes (encara traduïdes al grec, excepte una poques que es van transcriure literalment en hebreu o arameu pels evangelistes).

Tot i la seva gran vàlua  devocional, ara que encetem la quaresma; la representació que es farà el divendres té també un alt valor cultural i musical dels importants que es fan al nostre poble.

Nota. El dibuix és obra de Miquel Àngel.