dijous, 24 de gener del 2013

ACLARIMENTS SOBRE EL REBUT DEL FEM

La convocatòria que s'ha fet hui per parlar del fem no ha tingut molt èxit, escàssament 15 persones ens hem aplagat per veure de què ens informaven. Com els veïns que han vingut diuen que hi ha prou desinformació i
la reunió ha estat prou aclaridora ací teniu algunes de les conclusions:
 1. A partir d'aquest any es pagaran dos rebuts del fem 8de fet ho estem fent des del segon tsemestre del 2012) un al Consorci de Residus, eixe que hi ha al cobro actualment de 35 €, és el pagament de segons semestre del 2012. Però ens han donat la bona notícia que aquest any no pagarem 35 més 35, en total 70; aquest 2013 hi haurà una rebaixa de 20€ més o menys. Si domiciliu el pagament es farà en dos rebuts de 26€(maig i octubre) si no està domiciliat en maig es pagarà tota la quantitat 52€. L'altre rebut és el que es paga a l'Ajuntament, l'any passat van ser 40€ pel semestre, hui l'alcalde ha dit que no serà el doble, així que vindrà un rebut de 50 o 60€ a pagar; no els 80 que eixirien de sumar 40 més 40. Fa més de un any en aquest blog ja informàrem d'aquest pagaments
2. El preu del que es paga ve únicament del pes del fem que retiren del poble. Cada camió que ve i recull el fem orgànic es pesa, això es el que es cobra. Cóm pagar menys? reciclant, si el fem sols té orgànic i no té vidre, cartró o envasos pesarà menys i pagarem menys.
3. Per tant, no és cert que el pagament siga pel reciclatge MÉS BÉ ÉS PEL NO RECICLATGE. Quan més reciclem menys pesarà el fem orgànic i menys pagarem.
4. Els rebuts s'han enviat a tots els que tenen un rebut d'aigua; ja que com en La Font no es pagava rebut de fem (es pagava dins de l'IBI) per fer el cens, és a dir el llistat de qui paga, s'ha usat el rebuts de l'aigua. Els qui paguen aigua i creuen que no han de pagar fem, caldrà que facen una reclamació, si es contemplada l'any que ve no pagaran fem.
Si hi ha dubtes des del Bloc-Compromís estem disposat a informar, envieu les preguntes a bloclafont@gmail.com o en els comentaris d'aquesta entrada o si ens veieu pel poble.