dijous, 14 de juliol del 2011

LES COSES HAN CANVIAT EN LA POLÍTICA DEL POBLE

Ahir dijous, es va celebrar el segon plenari d'aquesta legislatura a la Font d'en Carròs. Ja s'ha vist el canvi polític que s'ha donat al nostre poble: no hi han majories de govern. Així, no hi ha Comisió de Govern, és a dir, les coses es debatran i aprovaran públicament en el Plenari, al ulls de tot el poble. Una altra novetat és que el portaveu del PSOE serà el Tresorer municipal, càrreg que fins aleshores sempre estava en mans del partit de govern; amb una trista excepció, la legislatura anterior estava en mans del PSD de Salvador Àngel, però el "pacte de foc" entre aquest i Gaspar era més fort que una majoria absoluta. Una altra novetat és que el representant de l'Ajuntament en el Consorci de Fems no és Gaspar Pérez, actualment vicepresident de la institució, sinò Isabel Monzó Fuster, de Plataforma per la Font. Tots aquest canvis s'han aprovat per unanimitat.

El darrer punt de l'ordre del dia ha estat més disputat, és el relacionat amb els diners que es cobra per asisitències a òrgans col·legiats o dedicacions totals o parcials. En aquest punt les difèrencies han estat paleses, tant que a la fi, no s'ha aprovat cap propostat de les tres que s'han dut al plenari. Així que a la Font no hi haurà cap retribució ni per assistències, ni per dedicacions, ni als grups polítics.

El PSOE ha presentat una proposta amb unes assistències de 18 € a Comissions i 36 € a Plenaris, més unes dedicacions parcials de uns 7200 € per l'alcalde i uns 3200 per cadascun dels regidors de l'Equip de Govern.
Plataforma, tot i que no ho ha plasmat amb una esmena ha dit que no volia cap despesa ni per assistències ni per dedicacions.

El Bloc-Compromís ha proposat 55 € per assistències i cap dedicació total o parcial. Planteja una aportació als grups municipals de 50 € més 100 € per cada regidor mensualment. I és el grup municipal el que decideix com gasta l'aportació, obviament dins del que marca la llei.


El PP portava una proposta de 55 € per assitències i unes dedicacions parcials:
  • Per a l'Alcalde D. Gaspar Pérez Fuster : 18.480,91 € bruts/anuals,  amb una dedicació del 50% de la jornada laboral.
  • Per a la Tinent d'Alcalde, Dª María Inés Pérez Fuster, 14.784,73€ bruts/anuals, amb una dedicació del 50% de la jornada laboral.
  • Per a cadascun dels següents Regidors: D. José Escrivá Andrés i D Francisco Seguí Ruiz, 2.956,95€ € bruts/anuals , amb una dedicació del 10% de la jornada laboral. 
El resultat final és que cap proposta a tingut majoria, aleshores, no s'han aprovat cap tipus de dedicacions ni d'assistències.

1 comentari:

Anònim ha dit...

olè, olè i olè es lo ùnic que puc dir desprès del pleno de ahir, abanda de felicitar a MIQUEL i PACO per el seu ben saber fer i aconseguir lo que proposaven en el programa electoral.
Ara si que tenim dos pòlitics que sols miren per el bè del poble, i no per lucrarse a costa del ajuntament. ENHORABONA