El poble de la Font ha recuperat la tradició de les processons en Setmana Santa. Cal destacar que entre les imatges que han tret en processó hi ha el anomenat Crist de la Moreria o “Cabut” una xicoteta talla del s. XVI que estava en l’actual Ermita de sant Antoni, lloc de culte dels moriscos.
Els actes religiosos al llarg de la setmana en són molts i molt diversos. El dilluns sant varen baixar les imatges en processó de l’Església fins l’Ermita de sant Antoni. Ahir dimarts es van fer els oficis sants a l’Ermita. Dimecres després del viacrucis i els oficis sants, les imatges han tornat en processó a l’Església.
El dijous es realitzaran el oficis en la parròquia i un Viacrucis al Calvari. Divendres es farà la processó solemne amb molta participació d’imatges i símbols. El diumenge el tradicional encontre donarà pas a la Pasqua.
Donat que es recuperen tradicions i patrimoni no hi ha més que aplaudir la iniciativa de la comunitat cristiana del poble. El fet de fer un llibret divulgatiu i explicatiu també ens sembla una bona idea. També seria bona idea que les noves tecnologies s’usaren en la difusió d’aquests actes, ací tenim la web municipal que ens costa un grapat de diners a tots i resulta que no diu res de la Setmana Santa del poble, de la recuperació del patrimoni o dels actes religiosos, continua ancorada en el Porrat. Això sí el sr. Alcalde si que ha fet un escrit al llibret divulgatiu dels actes; com bé diu ell i seguint la màxima de l’Evangeli: “una cosa es predicar i l’altra donar blat”. Encara que ací el que no costa diners es publicar les coses a la web; sols s’ha de voler o saber fer difusió dels actes culturals.Amb aquesta entrada intentem aportar el nostre granet de sorra.
1 comentari:
No sabia que la setmana santa en La Font era una tradició perduda. Tenia la impressió que aquesta novetat era un acte més per a lluir donat que les úniques coses que havia sentit al respecte era que si no sé qui havia pagat una imatge i que no sé quina reina s'havia comprat un trage per a cada dia. En fi, supose que la comunitat cristiana estara prou contenta. Com a ciutadà m'agradaria saber on comença i acaba la cultura i on comença i acaba la religó perque supose que l'ajuntament haurà posat diners. Jo crec que donada la repercussió que ha tingut en el poble, sobretot en la gent jove, fomentar aquests actes és un pas enrrere en la comprensió de la historia i de la societat. Pense que es deurien fomentar i difondre l'orige pagà d'aquestes celebracions ja que es basaven en l'observació i la interpretació del lloc on vivim. A més, ara totes aqueses questions les ha resolt la ciència i podem saber, al observar el cel, que està àssant. Ho dic perque el diumenge dia 4 mirava el cel i era fantàstic. Vaig veure que hi havia un planeta (que supose que és Mart), una altra estrella brillantíssima i molt canviant, l'ossa major i una altra estrella també molt brillat i tots ells estaven alineats. Imagineu-se com es sentiria la gent fa mils o milions d'anys en observar aquest espectacle i el que més em fot de tot és no saber-ho. Per això, crec que seria més interessant tornar als orígens i transmitir tot el que ara sí que es coneix i que abans era un misteri molt inquietant.
Publica un comentari a l'entrada