diumenge, 21 de març del 2010

QUE PASSA A LA BANDA DE LA FONT?

Fa dies que pel poble hi ha comentaris sobre problemes en l'Agrupació Musical Carròs. Ahir va haver una Assemblea on pareix que es van manifestar els problemes i les divisions entre els socis. Sembla que els problemes venen de prou lluny i no hi ha forma de reconduir-ho; per a mostra un botó: ací aportem la reproducció d'un "relat" de l'assemblea d'ahir. Con va signat amb nom i cognoms la reproduïm:

 El dissabte dia 20 de Març va tindre lloc al saló d'actes de l’ajuntament l'assemblea general ordinària corresponent a l'any 2010. No s’estranyeu socis si no ho sabíeu, pot ser la vostra carta de convocatòria s'haja extraviat de camí per culpa dels dimonis que voltegen per la Terra Santa de l'AAM Carròs. Tampoc s’estranyeu de que s'haja fet en un pont, La Cort Reial de la Junta Directiva ho ha fat de molt bona voluntat per a que no es tingueu que preocupar per l'associació, si elles ja poden en tot. De fet, en l'assemblea de l'any passat, ja es va aprovar que no es tornara a convocar una assemblea en un pont. -Aquests plebeus es van eixir en la seua!- Com ha d’estar la Excel•lentíssima Presidenta rodejada d’aquesta gent de classes baixes? Amb la comoditat que li suposa estar amb els seus servents per a que controlen les intervencions d'altres plebeus que descaradament demanen explicacions sobre la gestió del Regnat (quina vergonya aquesta gent, fent preguntes sense parar i allargant l'assemblea, amb la bondat divina amb que obra la Junta directiva, autèntic exemple d’altruisme).

No obstant, ha sigut una assemblea molt productiva, hem vist com el més honorable príncep del regne ha defés molt coratjosament la feina feta en aquestes terres endimoniades. Ell que ve de les Illes de l'Est, sap quins són els modals amb que s'ha de tractar a aquests plebeus tan mal educats, que l'únic que volen és embujacar-se les grans fortunes del conreu del Regne. Ell ho té molt clar: està passant el mateix que fa 10 anys, la mateixa història. Hi ha que actuar ràpidament!


Aquest senyor príncep és un Home molt savi i sap que les anteriors generacions del regnat van abandonar aquestes terres en busca de noves fortunes, deixant un mal exemple a les generacions futures que, a dia de hui, ja s'han convertit en xusma plebea. Pobres plebeus! Menys mal que aquest príncep té l'honorabilitat d'acudir al seu estimat Regne de ves en quant per a impartir lliçons d’autoestima i coratge. Ell que en temps passats va decidir traslladar-se a les paradisíaques Illes de l'Est, amb una valentia impròpia de la gent de la seua generació, ja que va haver de deixar la direcció dels conreus ens mans de a saber quin noble cavaller...


Aquest senyor príncep, que ja sabem de la seua sabiduria, sabia que abans d'abandonar el Regne tenia que deixar la corona en molt bones mans. Qui millor que algú pròxim a la noble família que s'encarregara d'afiançar els estaments del règim, garantint la productivitat del regne amb les bases de la doctrina eclesiàstica. I es que no es poden tolerar nous focus de pesta democràtica, no es poden tindre uns estatuts clars i concisos que donen poder a les classes baixes i que debiliten l’estabilitat del Regne. La plebe no té ni el coratge ni la valentia ni la gràcia divina per tal de consolidar el domini i la honorabilitat del regne.


Però aquests brots de pudenta democràcia estan arrelant molt perillosament. Ja s'ha convocat una assemblea extraordinària per al pròxim 17 d'Abril. I el 17 d'Abril no és pont... Segurament ens superaran en nombre. Que Déu ens ajude!


Autor: Marc Fuster Adrover.