divendres, 6 de febrer del 2009

A LA FONT, CABUTS. Article de Miquel Fuster al Levante

Els fonters estem orgullosos de ser els “cabuts” de la Safor, també ho estem de la nostra història, d’on sorgeix l’apel•latiu. La caboteria amb la que els nostres avantpassats es van defensar de la injustícia comesa pel duc de Gandia és l’origen del malnom. Aquest fet ha estat representat, amb molt d’èxit, a l’obra de teatre “Vos Aureu bé...” ( l’assalt del Duc) Cal felicitar al grup Kabuts teatre, a les moltes associacions que ha col•laborat i, per suposat, a l’Ajuntament de la Font per la idea de representar un fet històric tan significatiu pel nostre poble.

Els Jurats del poble (el govern municipal d’aleshores) amb el suport de tota la població s’enfronta al tot poderós Duc de Gandia per tal de solventar la injustícia –el robatori de la Mare de Déu del Rebollet-. Sense cap temor, són capaços de muntar-li, a un dels personatges més importants d’aleshores, un plet religiós i civil que duraran més de deu anys.

Malauradament sembla que els Jurats del poble, els actuals regidors del govern municipal, no estan a l’alçada dels seus honorables avantpassats. No cal més que recordar la notícia del diari Levante-EMV de dissabte: Salvador Ángel, regidor del poble, i en el govern municipal, reconeix que ha fet una construcció il•legal al seu xalet ja il•legal. El fet és més greu quan públicament, al diari i en el plenari municipal, reconeix que ha comés la il•legalitat. També és greu que l’alcalde Gaspar Pérez, successor del honorable Justícia del s. XVII, no faça res per reposar la justícia.

Pel que no estem disposats a passar des del BLOC és que l’escusa de totes aquestes barbaritats siga que hi ha altres veïns i polítics que tenen construccions similars. No, al poble no tots som iguals: en hi ha que no han fet cap construcció il•legal; hi ha polítics que no s’aprofiten de la política en el seu benefici. La majoria del fonters fan honor als seus avantpassats, es rebel•len fins la cabuderia amb la injustícia. Llàstima que els nostre dirigents no continuen la tradició de defensar al poble de la injustícia, és més, ells s’encaboten en provocar-la.

Miquel Fuster- Regidor del Bloc Nacionalista.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

PER PART DEL BNV DE LA FONT , NO ES PODRIA PROPOSAR DE QUE TORNARA EL CARRASCAR A LA FONT???

FONTER ha dit...

nosaltres sempre hem denunciat que desaparegera, molt curiosament abans de les eleccions. Ara sembla impossible amb el govern actual. perquè el Carrascar torne, caldria que els organitzadors demanaren l'espai, aleshores, si l'ajuntament es nega ja voriem. De fet, l'escusa que donaren Llúcia i Imma per no fer-lo l'any abans de les eleccions és que no ho van demanar els organitzadors.

Anònim ha dit...

¡¡¡ORGULLO¡¡¡
¿De qué...
INDUSTRIA
AGRICULTURA
TRABAJO
CULTURA
Toma nota y mira en que puesto estamos.
EN LAS ACERAS RECORTADAS
¡Somos la risa de la comunidad de municipios...

Anònim ha dit...

¡¡¡ORGULLO¡¡¡
¿De qué...
INDUSTRIA
AGRICULTURA
TRABAJO
CULTURA
Toma nota y mira en que puesto estamos.
EN LAS ACERAS RECORTADAS
¡Somos la risa de la comunidad de municipios...

FONTER ha dit...

tens tota la raó, orgull del passat, però no dels fets del present. L'alcalde ahir a la tele de Gandia va dir que la manifestació dels veïns va ser una manipulació del partits de l'oposició, que després de reunir-se amb ells acceptaven l'obra. I és cert, sembla que s'han calmat molt les ganes de protesta, i que l'obra de la vorera serà una realitat. Com diuen cadascú te el que mereix.

Anònim ha dit...

En primer lloc moltisimes gracies per contestar la pregunta del carrascar. Jo trobe que es una verdadera llastima que es deixara de fer aquest festival; ja que a les panaderies,bars,supermercats,peixcateries,carnisseries,casa rural etc. els benificia. Si mal no recorde els organitzadors van ser les JERPV i trobe que a ells els conve ja que el nombre d'asistens era prou elevat. Ja no pensant a nivell economic per al poble (que es important) tambe es feien activitats educatives i culturals, que al poble de la Font li fa falta.En fi com forme as dit en l'escrit anterior en l'actual govern es imposible de que torne. Pero si almenys que vinguen grups de musica en valencià.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
FONTER ha dit...

Tens raó en la possibilitat de que torne el Carrascar, crec que ja no es fa ni al país Valencià. Tot i això és cert que caldria treballar per fer música en valencià. Es podria fer molt millor, no tanta discomòbil i més grups valencians en valencià. però això seria una reconsideració de tota la programació de festes que sembla l'actual govern no vol. Com exemple et diré que en sant Antoni va vindre un grup folck magnífic, en mal dia i mal hora, pe això no va haver molta gent.
En definitiva caldria fer les festes per tots i amb el gust de tots, un grup rock pels joves i Francisco pels majors, el problema és que s'exten l'opinió que la Montecarlo es per tots (i als que no els agrada és que són raros) i no respecten que hi ha gustos per tots i cal oferir actes per tots.

Anònim ha dit...

EN L'ANTIC COMENTARI JA ESTA TOT DIT . JA NO PENSANT EN EL CARRASCAR (QUE EN L'ACTUAL GOVERNA ES IMPOSSIBLE QUE TORNE) PODRIEN DEDICAR EN UN DIA D'ESTIU ( PER EXEMPLE EL CAP DE SETMANA JOVE) EL PORTAR AQUEST TIPUS DE GRUPS .
I EL CARRASCAR SOLS EU VAN FER EN LA FONT PER QUE AL ESTAR A LA ZONA DE LA PINÀ VAN OPINAR QUE ES PODRIA DIR AIXI.

I EN FESTES DE LA FONT TU MATEIXA HO HAS DIT HI HAN MOLTES DISCOMOBILS I LA MONTECARLO ( QUE JA ESTA DESFASÀ) .

VINGA ANIM I A VORE SI PER EL BNV DE LA FONT ES POT PROPOSAR AL GOVERN DE GASPAROF

FONTER ha dit...

Fer propostes les fem, la nostra gent a la comisió de festes així ho demostra, però l'acollida de les propostes és prou escassa

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.