dimarts, 17 d’agost del 2010

CRÒNICA D'UN POBLE PLUJOS, EN FESTES I BUIT

Hui dilluns el nostre poble està en festes, és el dia de festes que més gent mobilitza; des dels xiquets de setze anys als més grans dels nostres veïns. Tots s'ajuntent per quintes i sopen, plegats, als carrers o als bars del poble; tots excepte els més joves que van de dinar i després de la festa tornen al poble ja de nit.
A la nit, totes les quintes van a la plaça dels xorros a fer el ball, i el traspàs del banderí per la propera quinta que fa 25 anys.
Desde que els moros han passat al cap de setmana, els que fan 15 i 20 anys de quintos fan la festa dimarts. Així aquest dia s'omple una mica de contingut fester, ja que sols hi ha el concurs de paelles, aquet any no hi ha ni ball a la plaça.

Aquest any hi ha un convidat inesperat, l'oratge, resulta que plou i no es pot fer la festa al carrer. La solució del responsables de l'Ajuntament i la Comissió de festes ha estat traslladar la festa al poble del costat, dins d'un espai que és un negoci privat. La majoria de les quintes soparan en el Molí Canyar, i allà es farà la Discomòbil i el traspàs del banderí. Una festa del poble a acabat en el negoci privat del poble del costat.
El poble ha quedat dessert en el dia que més animació als carrers sol haver.
La Foto és de la plaça a la 1'30.