divendres, 14 de novembre del 2008

LA FONT D'EN CARRÒS PERDRÀ L'ESCOLETA PÚBLICA



EL Bloc Nacionalista de La Font d’en Carròs demostra que la construcció de l’eecoleta pot ser amb recursos propis. A més en resposta als desplantes i desqualificacions de l’Equip de govern del PP i PSD abandona junt amb els representant del PSOE el plenari durant la votació del punt de l’ordre del dia que tractava de la privatització de l’escoleta.

EL PP i el PSD de la Font d’en Carròs han aprovat la privatització de la nova escoleta infantil del poble. Retardant així la construcció de la infraestructura tat necessària per al poble. A més el fet de privatitzar la gestió suposarà la pèrdua de sucoses subvencions de la Conselleria que sols es donen en la seva màxima quantitat a les escoletes de titularitat i gestió pública.

A més, el Bloc ha demostrat que la construcció es pot pagar amb modificacions del pressupost d’enguany (aprofitant remanents de partides) i es podria pagar una part important de la infraestructura. L’equip de gover ha votat en contra de l’esmena de substitució del BLOC, en què es pretenia que l’escoleta la construirà l’Ajuntament amb els recursos del poble, més les subvencions que la Generalitat dóna per a la construcció d’escoletes públiques. Així es podria construir més prompte ja que el procés administratiu és prou més curt.
El BLOC afirma, que d’haver-se aprovat la seva moció, l’escoleta podria construir-se d’immediat i l’escoleta estaria enllestida per al curs de 2009-2010.

Així mateix el BLOC denuncia que segons com es plantegen les coses, l’educació infantil de 0 a 3 anys s’encarirà molt en benefici de l’empresa concessionària. O serà l’Ajuntament el que finançarà el dèficit d’explotació d’acord amb la normativa vigent. El resultat final serà que el nostre poble tindrà un dels ensenyament de 0 a 3 anys més cars de la comarca; ja què si no ho paguen els pares o pagarà l’Ajuntament; i serà més car perquè tindra menys subvencions ja que no és de titularitat municipal.

El BLOC afirma que és un error i que es deixa perdre una oportunitat perquè l’educació infantil siga PÚBLICA a la Font. A més d’hipotecar per molts anys a l’ajuntament que es tindrà que fer càrrec de les pèrdues d’explotació de la concessió.