dimarts, 27 de març del 2012

SETMANA SANTA 2012

La setmana Santa de la Font és l’acte religiós més important que es realitza al carrer en el nostre poble. Enguany coincideix casi amb el Novenari del Crist de l'Empar. Dins del novenari el dimecres 28 de març la Font rebrà la visita del cardenal franciscà Carlos Amigo. Un personatge molt important per l'església espanyola, és cardenal elector,però nosaltres destacarem de la seva tasca la seva investigació sobre Setmana Santa i el Via Crucis  i el fet de reivindicar el paper de les dones en la Setmana Santa de Sevilla, on va ser bisbe.
pel que fa als actes de la Setmana Santa, recordar que es va iniciar ja fa dos anys ja informarem en aquest blog.  L'any passat va ser el de la consolidació. Aquest any no hi ha moltes novetats, potser la processó d'una imatge nova: "la creu del devallament". Els actes comencen  la  diumenge de Rams ( 1d'abril) a les 18,30 h. amb el pregó de la Setmana Santa, a càrrec del president de les Corts Valencianes Juan Cotino. Posteriorment hi haurà un concert de música sacra pel grup de cambra Sacrum Ensemble.
El dilluns Sant La parròquia romandrà oberta per poder visitar les imatges processionals també tenim la primera processo a les 21 h. Dimarts Sant hi ha un viacrucis als carrers del Barri de sant Antoni o Moreria, serà a les 22 h. el presidirà el Crist de la Moreria. El dimecres Sant L'ermita de sant Antoni romandrà oberta per poder visitar les imatges processionals; és el dia de la segona processó. Dijous Sant tenim la missa In Coena Domini  si voleu més informació sobre el sentit d'aquesta eucaristia cliqueu i la vetlla a la parròquia durant tota la nit. El divendres Sant  a les 11h. el Encontre Dolorós amb la Mare de Déu i sant Viacrucis. a la tarda tenim la processó del Sant Soterrament, el dissabte la vigília pasqual. El diumenge de Ressurecció conclouen els actes amb el tradicional encontre a la plaça dels Xorros.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja teniu feina tots els beatos.!!!!

Anònim ha dit...

Sembla el blog del retor, no del Bloc.!!!!

FONTER ha dit...

El blog vol ser el blog on s'informa del poble, de tot el que es fa al poble i ens enterem: de la banda de música, de l'Ajuntament, de la Casa de Cultura, Centre excursionista,o de qui siga. A més, com el fem qui el fem, no ens amagem i ens identifiquem. lamentem que alguns intolerants no entengen la informació plural, però nosaltres considerem que és necessària i continuarem intentant fer-la. Després de tot, i per desgràcia, en relació a la Font no són tants els llocs on poder informar-te.
Miquel Fuster

Anònim ha dit...

He vist el panflet de Semana Santa i els nostres dolçainers no hi participen .¿ Que ha passat ?.Sabeu algo.

Anònim ha dit...

que l'esglesia NOSTRA prefereix gastar-se els NOSTRES diners amb bandes forasteres en compter de promocionar les bandes i grups del poble, al igual que per què no actua mai la Xarlotà gratuitament però si que assajen baix l'escenari del parc tirant i carmesina??

Anònim ha dit...

En aixó tens tota la rao,pero no sols la xarlota, sino l´altra que hi ha que tambe fa us d´eixe lloc, que fan a canvi d´eixa concessió si son sense anim de lucre.En consta que els dolçainers estan dins de lo que es l´escola de música i per tant de vegades assajen allí i tambe fan actes o colaboren amb altres associacions del poble i no cobren res.Vinc a dir aixó, per que tinc antes que toquen en l´esglesia en Reis i ho fan sense lucre, com tambe el que fan el diumenge de Pasqua en l´encontre i tampoc ho fan sense lucre.Ara que ve semana santa que poden guanyarse algo per poc que siga ja que estem de crisi,ja no els interesa.Com has dit, ningu es profeta en la seua terra.Jo d´ells es deixava plantats el dia de l´encontre i en tots els actes de este poble .No es mereixen aquest tracte.

Anònim ha dit...

en relacio a aquest comentari: En aixó tens tota la rao,pero no sols la xarlota, sino l´altra que hi ha que tambe fa us d´eixe lloc, que fan a canvi d´eixa concessió si son sense anim de lucre.En consta que els dolçainers estan dins de lo que es l´escola de música i per tant de vegades assajen allí i tambe fan actes o colaboren amb altres associacions del poble i no cobren res.Vinc a dir aixó, per que tinc antes que toquen en l´esglesia en Reis i ho fan sense lucre, com tambe el que fan el diumenge de Pasqua en l´encontre i tampoc ho fan sense lucre.Ara que ve semana santa que poden guanyarse algo per poc que siga ja que estem de crisi,ja no els interesa.Com has dit, ningu es profeta en la seua terra.Jo d´ells es deixava plantats el dia de l´encontre i en tots els actes de este poble .No es mereixen aquest tracte.
el ajuntament ja sap que el grup musical cabuts esta dispost per tot el que el ajuntament necesite de nosaltres, i estem a l'espera d'una oportunitat per donar les gracies per el lloc que ens han deixat per fer us

Anònim ha dit...

Jo opine que la gent de les xarangues de la font , han fet mes mal que be a la banda de musica del poble , ja que han aprofitat les ensenyanses de l'escola de musica per a despres montar-se una propia xaranga i aixi "tirar" per terra la banda de musica .per molt que vulguen ara dir que volen fer actes amb l'ajuntament, el simple fet de deixar-los un local d'assaig public hem pareix mal ja que perfectament haveren pogut assajar amb la banda i no deixarla plantada per muntarse una xaranga privada pels diners (es a dir per cobrar si que han sabut muntar-se una xaranga i pel local d'assaig tambe no?) , com be eu dit abans la colla de dolçainers perteneix a l'escola de musica de la font i no sempre assajen en l'escola de musica de vegades han de buscar altres llocs per poder-ho fer , i pregunte jo : no es mereixen abans un lloc per a l'assaig davant aquestes xarangues que no perteneixen a l'escola de musica de la font?

Anònim ha dit...

en relacio a esta part del comentari, no es mereixen abans un lloc per a l'assaig davant aquestes xarangues que no perteneixen a l'escola de musica de la font?

els musics de cabuts tots son socis de la banda i en la banda no tots son alumnes de la escola de musica ja que la majoria a finalitzat els estudis

FONTER ha dit...

Primer dir que aquesta entrada no és el lloc més adient per la discusió sobre la música al nostre poble. Però també és cert que cal una solució al problema.
En els propers dies des del Bloc-Compromís farem una proposta que, esperem, permeta avançar en la solució del problema.

Miquel Fuster

LA COLLA ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
FONTER ha dit...

El Bloc-Compromís preguntarà demà al plenari si s'ha pagat alguna cosa des de l'Ajuntemant

FONTER ha dit...

Hem suprimit el comentari de la Colla de dolçainers er la seva petició. Sembla que ja han aclarit els seus dubtes i ens ho han demanat

Benjamin-La colla ha dit...

Tant la colla com jo Benjamin manifestem que en cap moment sa volgut ofendre a la persona o entitat afectada . Per tant demanem disculpes com tambe ho fare personalment.Es per aixó que l´hem suprimit i per tant tambe ho digem en aquest foro.Esperem i per la nostra part ho farem,que no torne a passar un cas semblant.Per tant tambe asperem que aquest cas no vaja més enllà i que continue hi hagent una relació i dialec normal com ha estat fins ara.
Si es així, podrem donar l´asunt per tancat.