dimarts, 7 de febrer del 2012

LA FLAMA DE LA LLENGUA VISITA LA FONT

Sera el proper diumenge. Organitzat pel centre escursionista Rebollet de la La Font d’en Carròs.El primer acte, a les 8,30 del matí  Excursió amb la Flama al cim de les Covatelles, compartida pel CE Castell de Rebollet,l’Associació Cultural Ramoneta de Vilaragut, el CE de Pedreguer, la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, l’Associació Cultural Casa Clara, de Potries, i el Grup Muntanya Valldigna.
Posteriorment, a les 13 h, al recinte de la muralla, recepció de la Flama per representants de les associacions participants, posteriorment, Lectura del “Manifest per la llengua”.
Aquests actes estàn inclosos en "La Renovació de la Flama" un ritual extraordinari a través del qual el món excursionista vindica la figura egregia de Pompeu Fabra, com a geni ordenador de la llengua catalana contemporania, i alhora renova la lleialtat incombustible de l'excursionisme amb la cultura, l'esport i la natura, i el seu compromís amb la vitalitat social de la nostra llengua. Cada any, pels voltants del 20 de febrer, un Centre Excursionista viatja a Montserrat per dipositar-hi la Flama de la Llengua, que previament ha ences a Prada, als peus del Canigó, precisament davant la tomba de Pompeu Fabra.
Aquest any organitza el CE de Castelló i col·laboren centres arreu del País.