dilluns, 28 de març del 2011

ELS DEL BLOC POSSIBLEMENT ELS MÉS CABUTS VOLGUTS I SABUTS


La gent del nostre poble és coneguda per tota la comarca pel sobrenom de “cabuts”. Els fonters expliquem a tothom que el nom ens ve de la capacitat que tenim de cabre en tots els llocs; és ben sabut que allà on vages et trobes gent de la Font; cabuts n’hi ha pertot arreu.
Les persones del BLOC de la Font estem orgullosos de ser, com tots els fonters, “cabuts volguts i sabuts”. Sabuts ho som; no perquè ens considerem més llestos que tots, això és ser cregut i poc sabut. Als del BLOC ens agrada saber de les coses perquè les estudiem, les valorem i prenem una decisió, normalment encertada. Això és el que hem fet sempre, proposant coses al nostre poble. Han estat altres els que han pres decisions errònies ( escoleta, planta de fem, plaça dels Xorros, etc.) potser per massa “sabuts” i pensar sols amb ells i no amb el poble.
Els del BLOC també som volguts, com tots els fonters; nosaltres volem que el poble siga un i que tots el vulguen per igual. Nosaltres no som “anti-ningú”, som volguts i per tots i els volem a tots en el nostre projecte polític. L’Ajuntament del BLOC serà el de tots i per a tots. No estem en política per anar en contra de ningú (ni PP ni PSOE) ni per personalismes (Paco, Colau, Gaspar) nosaltres volem a tot el poble i volem ser volguts per tot el poble.
Però possiblement el que més som els del BLOC de la Font som cabuts. Sí, radicalment cabuts; ens encabotem en que les coses es facen bé. La nostra tasca a l’Ajuntament ho demostra: vàrem voler l’escoleta pública i ho demanàrem amb molta insistència, pensàvem, i pensem, que era i és, la solució més intel·ligent i més barata. Han de ser Gaspar Pérez i Salvador Àngel els que ha d’explicar la seua decisió: més cara i poc intel·ligent. En el cas de la Planta de TRANSFERÈNCIA també fórem cabuts, molts cabuts, oposant-nos  a que la posaren al nostre poble. També era el que més convenia i el més intel·ligent; Gaspar Pérez, el PP i el PSD han d’explicar perquè van votar per una cosa que tots sabíem que no ens convenia, i de fet no és, el local no és, ni era, bo. La planta la faran a Ròtova.
Podem trobar més exemples de com ser “cabut” a l’estil del BLOC, a l’estil fonter; ho demostrarem al moment de gestionar l’Ajuntament de la Font. Ens encabotarem per fer el que és millor per al poble, per a tots i totes les persones del poble. Hi ha altres formes, menys fonteres  de ser “cabut” com el cas de Gaspar Pérez,  Salvador Àngel i altres més que s’encaboten a fer les coses mal, sabent que estan mal. Són,potser,  altra forma de “sabuts”, eixos que per desgràcia ocupen des de fa temps els titulars de política i tribunals de tots els diaris.