dissabte, 31 de juliol del 2010

POESIA I MÚSICA D'ALTA QUALITAT

Aquesta setmana la Font ha tingut dos actes culturals de gran magnitud; organitzats per dues associacions culturals del poble. D’una banda, s’ha tancat amb gran èxit de qualitat i assistència els Segons estius al Patronat; d’altra l’Agrupació artistic-musical Carròs ha realitzat el Concert d’aniversari i la presentació del Premi Ferrer Pastor de Composició festera.
El dijous es va celebrar la nit de la Poesia al Patronat amb participació de cinc poetes dels més importants de la Safor, Àngels Gregori, Juli Capilla, Maite Insa, Josep Lluís Roig i Teresa Pascual( dos d’ells del nostre poble). La lectura dels respectius poemaris va ser molt emotiva i també molt didàctica. La gent va gaudir de la poesia, els autors van explicar el seus sentiments al públic i aquest va entendre molt millor la poesia. Destacar el detall de Maite Insa que va obrir amb ua obra d'Andreu Todoli, Andreu Todo,  del qual ja s'ha parlat en aquest blog.
El divendres, la Banda de la Font ens va oferir un concert magnífic, amb la simfonia La Divina Comèdia de Robert W Smith (si punxeu trobareu la seva biografia en anglés)
Aquesta obra contemporània és el que necessitava la banda per demostrar la qualitat que té i fins on pot arribar; a més aquesta música simfònica contemporània era una de les mancances que tenia la programació musical del nostre poble.
En youtube podeu trobar els quatre moviments que composen l’obra, interpretets per la Banda de la Unió Musical de Llíria.
Infern


Purgatori


Ascensió


Paradis