divendres, 26 de març del 2010

NOTES D'UN PLENARI: LA INCOMPETÈNCIA

El dijous 25 vàrem fer un Plenari a l’Ajuntament de La Font. Contant que era la mateixa hora que el futbol, i la Novena del Crist, que assistiren quatre persones és tot un èxit.

L’ordre del dia tampoc era molt complex: Aprovar que la nova escoleta infantil tinga quatre places més, ara en són 98, gràcies a una nova normativa de la Generalitat. Això suposarà més places per fer negoci l’empresa, en el seu defecte el negoci no perilla, ja sabeu que si en matricula menys de 90 l’Ajuntament s’ha de fer càrrec de la pèrdua econòmica. Aprofitant el tema es va preguntar a la Regidora d’educació si sabia que s’anava a pagar prou més que enguany; la resposta magnífica: el serveis s’han de pagar. El senyor alcalde encara va dir més “no es lo mismo predicar que dar trigo”. S’obliden l’un i l’altra que la funció dels polítics és governar per oferir els màxims serveis al mínim preu.

Aquesta idea la repetiren en un altre punt de l’ordre del dia, la pujada escandalosa dels preus d’us de les instal·lacions esportives. La raó la mateixa, els serveis s’ha de pagar. Una empresa s’emporta 117.000 € per tindre dos empleats al gimnàs i gestionar el socorrisme en la piscina. Sembla car, el Bloc va dir que no pujaren el preu i s’estudiaren altres alternatives com el contracte directe, la resposta no.

En el moment de precs i qüestions, el senyor alcalde amb eixa educació que el caracteritza, va acusar a l’AMPA de l’Escola d’Incompetència per presentar la demanda de subvenció tres dies tard. Òbviament els xiquets i xiquetes no tenen subvenció.

El fet de la incompetència va donar per a més: vàrem saber que l’edifici multi usos, eixe d’enfront del gimnàs te problemes estructurals; cal tombar una mica de l’estructura feta i fer-ne una mica allà on no hi ha. Això no és incompetència. El mercat municipal, sembla que no agrada allà on és, estan pensant-se si el canvien, però ja han pintat les ratlles a la plaça de l’Ajuntament; això no és incompetència. El senyor alcalde va reconèixer que hui no es podria donar el solar a educació per fer l’escola nova; falta un xicotet tràmit davant del registre de la propietat, això no és incompetència. Al carrer Oliva han fet un forat per soterrar contenidors, i pel que es va dir al plenari pot ser el taparan ja que no és un lloc adequat; això no és incompetència. Es va demanar unes subvencions per condicionar la plaça dels Xorros, el mateix govern que ha fet de la plaça un pàrquing públic; i això no és incompetència.

Curiós el concepte d’incompetència de Gaspar i Colau.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLT BÉ, EL QUE PASSA QUE AIXÒ LA GENT HO TENIA QUE CONEIXIR I FER PUBLICITAT.

FONTER ha dit...

més no podem fer: tenim aquest blog, un perfil en facebook i quan els diaris volen eixim, més no podem

Cram ha dit...

És veritat tot això? Tan burros són? Entonces a que és dediquen, a calfar-se el cap per a les edicions de "El Cabut"? I l'escola ha d'estar, segons dien, per al curs 2010-2011, és a dir, ja. Increible...