dimecres, 3 de febrer del 2010

EL PORRAT

Ja s'ha acabat el porrat 2010 i és el moment de fer balanç. El porrat ha anat com sempre, seguint el model que ja va fer Llúcia ja fa anys i tant criticat en el seu moment pel PP i especialment per Consuelo en diferents plenaris. Tot i que continua el mateix model, hi ha xicotetes variacions que cal esmentar, sobretot per que són eminentment possitives:
  1. El fet de recuperar la foguera. Un gran encert, la festa tradicional de sant Antoni no s'enten sense la foguera.
  2. El sopar, es va fer un bon intent, però el temps no acompanya, en gener i per la nit sols fer fret.
  3. El teatre, un aportació novedosa i molt interessant: contant que la Font té una bona tradició de teatre popular, i a més, una incipient aficció al teatre;  i contant que s'està recuperant la història i les tradicions pròpies. Mesclant els dos fets dóna una molt bona idea, que la gent del poble represente fets de la nostra història. Ara, donada la cultura teatral que va assolint el poble, entenem que caldria organitzar millor les representacions dotant-les de més llenguatge teatral. Això ho ha de fer qui organitza les representacions, pulint el text, fent una millor direcció, organitzant millor l'escenari, etc. És segur que en els propers anys es millorarà tot açò, que any rere any es farà millor.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

tot i que estic completament d´acord amb el balanc que s´ha fet en aquest blog, m´agradaria afegir una xicoteta recomanació: els xiquets del poble volen i mereixen activitats per a ells!

Aineta ha dit...

Jo m'oferiria a corregir els texts de les representacions que han fet perquè realment els fa falta. Ho faria gratuïtament és clar. Sols caldria oferir-me a fer-ho no? Bé, i també pense que falten tallers per als xiquets. Crec que se'n podrien fer més i ferl-os participar. Supose que si la gent fa córrer la veu d'allò que no li agradat (fet que no dubte que ocorrerà)l'any vinent es podran millorar cosetes.

Anònim ha dit...

En lo dels xiquets t´equivoques, algú està cansat de dir-ho i no li fan cas. Caldria marejar als pares, que són els que VOTEN!

FONTER ha dit...

Completament d'acord amb lo dels xiquets. Caldria que els pares ho demanéssim. la questió dels textos és més complicada, el problema no és que s'ofereisca la gent per corregir-los; és que no volen ajuda; és més creuen que no pot fer-se millor.

Aineta ha dit...

Totalment d'acord amb tu Fonter. Aquest cap de setmana ho he comprovat. Li ho vaig suggerir a la meua iaia i ella em va dir: que va! pos si no ho poden fer millor! Si la teua iaia et diu això és que no hi ha remei i et pots fer una idea que els altres coneixent-los com els conec pensen igual.

I respecte a Anònim, he de dir que és clar que són els pares els qui han de demanar activitats per als fills. Si no ho fan els pares qui ho ha de fer? En això estic completament d'acord, si voten o no, ja és el seu problema i a qui voten, és la seua responsabilitat. Però pel que veig en aquest poble no s'ha educat a la gent per a demanar ni lluitar per res. Ja que sent com sóc mestra, et puc assegurar que els pares la resposta que donen a aquesta manca d'activitats és: "ei, mira ... tot no pot ser... no tenen prou en les atraccions?(tant de dretes com d'esquerres, per dir-ho d'alguna manera). Toca, ja ho tenen bé!". Amb aquests pares no estic gens d'acord, això no és ni educar ni divertir a un fill, sols és una manera més de passar una estona més o menys distreta i així ells no han d'estar pendents (ja que fent tallers, els pares han d'ajudar .. i és clar, això suposa un gran esforç que molts pares irresponsables no estan preparats per a suportar).però això, ja és un altre tema. Han de ser els altres pares, els qui realment veuen l'educació d'un fill d'una manera diferent, els qui hauran de fer córrer més la veu. I si no els fan cas, fer-ho saber.Gràcies a Anònim i a Fonter.

El ritme ha dit...

On estan les exposicions que es feien de taulellets i fotografies? Que ha passat en la l'exposició de bolillos?
Aixó es un treball d'esforç, un
treball d'investigació. Es una llàstima,que no estimulem la cultura del nostre poble.(pintura, bordats, etc) Son exposicions de creativitat.
Valore l'exposició de motos a nivell d'espectacle, per cert es un espectacle extrany, de ahi la seva admiració. Es una exposició de alt valor economic, valor industrial, tot el que vulgues dir; pero no es pot dir cultura.
Com va dir Farrí en el seu discurs a l'Universitat de Valencia.
Ja esta be de cultura
d'espardenya.
Aprofitem estes ocasions per demostrar les nostres posibilitats,
relatives al nostre passat i repetim CULTURA. Prou de cultura de fireta.

Anònim ha dit...

Disculpa Aineta, la veu d´un poble es representa en les urnes. I si jo vull un tipus d´activitats especifiques per als menors, tindre que meditar molt bé a qui vote i qui no. Els comentaris de carrer, el vent s´els emporta, si vol...

Un petonet molt gran, Aineta.