dilluns, 23 de juny del 2008

LA CULTURA EN LA FONT




L'activitat cultural del poble, que d'antuvi havia esta una de les més dinàmiques de la nostra comarca i que posteriorment va anar decaiguen pel control polític que s'hi realitzava, sembla que torna a alçar el cap. Òbviament ha tingut que tornar a la situació social i política de principis de la transició: el poder polític no en fa de bona, i són les persones amb inquietuds culturals les que fan una producció sense control, amb màxima creativitat.
Ara al nostre poble hi ha un grup de teatre magnífic, que darrerament ha realitzat una magnífica adaptació de la comèdia de situació "el sopars dels idiotes"; una colla d'excel·lents fotògrafs que de la ma del seu talent, i de la col·laboració amb l'Associació Fotogràfica de la Safor estan realitzant una gran tasca, reconeguda per premis i exposicions de gran qualitat; també tenim cada cop més músics gràcies a l'escola de musica de la Banda. La producció literària també destaca, amb esqueix la poesia, però també la novel·la. Hi ha producció d'investigació històrica, botànica i molta més. També des de la parròquia s'han fet importants esforços per recuperar el patrimoni religiós. Hi ha nissagues de pintors amb una vàlua reconeguda, etc.
L'Associació Cultural Ramoneta de Vilaragut vol fer una tasca de divulgació en la programació d'aquest estiu "l'estiu al Patronat".
Tot amb l'escassa ajuda del poder polític, en alguns casos amb l'oposició frontal, això pot semblar que l'axioma aquell de "contra Franco viviamos mejor" fora cert, però no, el que sí que és cert és que amb l'ajuda institucional la producció cultural del nostre poble seria l'enveja de la comarca sinó del País.
Les imatges són de la representació teatral del "sopar dels idites" pel grup de teatre local.