dissabte, 31 de juliol del 2010

POESIA I MÚSICA D'ALTA QUALITAT

Aquesta setmana la Font ha tingut dos actes culturals de gran magnitud; organitzats per dues associacions culturals del poble. D’una banda, s’ha tancat amb gran èxit de qualitat i assistència els Segons estius al Patronat; d’altra l’Agrupació artistic-musical Carròs ha realitzat el Concert d’aniversari i la presentació del Premi Ferrer Pastor de Composició festera.
El dijous es va celebrar la nit de la Poesia al Patronat amb participació de cinc poetes dels més importants de la Safor, Àngels Gregori, Juli Capilla, Maite Insa, Josep Lluís Roig i Teresa Pascual( dos d’ells del nostre poble). La lectura dels respectius poemaris va ser molt emotiva i també molt didàctica. La gent va gaudir de la poesia, els autors van explicar el seus sentiments al públic i aquest va entendre molt millor la poesia. Destacar el detall de Maite Insa que va obrir amb ua obra d'Andreu Todoli, Andreu Todo,  del qual ja s'ha parlat en aquest blog.
El divendres, la Banda de la Font ens va oferir un concert magnífic, amb la simfonia La Divina Comèdia de Robert W Smith (si punxeu trobareu la seva biografia en anglés)
Aquesta obra contemporània és el que necessitava la banda per demostrar la qualitat que té i fins on pot arribar; a més aquesta música simfònica contemporània era una de les mancances que tenia la programació musical del nostre poble.
En youtube podeu trobar els quatre moviments que composen l’obra, interpretets per la Banda de la Unió Musical de Llíria.
Infern


Purgatori


Ascensió


Paradis

dimarts, 27 de juliol del 2010

La Nit de la Poesia: 5 poetes saforencs a la Font d’en Carròs


L’Assoc. Cultural Ramoneta de Vilaragut, de la Font d’en Carròs, recorda que està en marxa la programació cultural “Estiu al Patronat 2010.

La Nit de la Poesia: 5 poetes saforencs a la Font d’en Carròs

Àngels Gregori
Juli Capilla
Teresa Pascual
Josep Lluís Roig
Maite Insa

Aquest dijous, 29 de juliol, a les 22 h,  (Àngels Gregori, Juli Capilla, Teresa Pascual, Josep lluís Roig i Maite Insa) recitaran alguns dels seus poemes al Patronat de la Font d’en Carròs, en una vetlada que convertiran la Font en la capital de la poesia de tot el País Valencià.

Poques vegades hi ha l’ocasió de ‘sentir’ cinc poetes valencians recitant els seus poemaris en la nostra llengua. 

Cal recordar també que ESTIU AL PATRONAT 2010 alberga dues exposicions: del pintor Vicent Aunión i de la ceramista Pura Aunión que exposen la seua obra “Els 98, a la Font”

divendres, 23 de juliol del 2010

ACTIVITATS XXII ANIVERSARI DE LA BANDA 30 DE JULIOL

L'agrupació artístic musical Carròs ens ha enviat aquesta programació:


Programa d’activitats:
• PRESENTACIÓ DEL PREMI FRANCESC FERRER A LA COMPOSICIÓ MUSICAL FESTERA.
PARTICIPEN: LA FUNDACIÓ FRANCESC FERRER,
L’AJUNTAMENT DE LA FONT D’EN CARRÒS,
LA JUNTA CENTRAL DE MOROS I CRISTIANS I
L’AGRUPACIÓ ARTÍSTICO-MUSICAL CARRÒS

• CONCERT HOMENATGE A SALVADOR TUR SAVALL A CÀRREC DE LA NOSTRA BANDA.

Al acabar:
• SOPAR DE GERMANOR a la Plaça de l’Ajuntament, amenitzat per LLORENÇ EL CONTACONTES i el GRUP DE GUITARRES DE L’ESCOLA DE MÚSICA CARRÒS. (SKASIGRUP)

divendres, 16 de juliol del 2010

LA NIT DE PIERA, FERRER PASTOR I ELS BORJA


 Text de presentació de l'acte d'ahir:
Josep Piera ens presentà  el seu llibre  “Francesc de Borja, el duc sant”. Una obra que li ha merescut el premi JOANOT MARTORELL  2009 dins dels premis CIUTAT DE GANDIA. És una història novel·lada de FRANCESC DE BORJA. Un llibre amè i de fàcil lectura.  
Hem de agrair a Ignasi Moreno el fet que ens haja deixat aquesta indumentària de la Família Borja, perquè així  veiem almenys com vestien els personatges de la noblesa valenciana allà pel segle XV.
 Hem tingut la sort de trobar aquest quatre actors de la Font, que serveixen de models perquè podem gaudir millor dels vestits dels principals membres de la il·lustre Familia Borja: Francesc de Borja, el duc de Gandia, la seua dona Leonor de Castro, la seua besàvia Maria Eníquez, i, pot ser l’home que més poder va acumular, el PAPA ALEXANDRE VI, besavi de Francesc de Borja.


A més a més,  hem de fer un recordatori i un homenatge.
L´11 de juliol de 2000 ens deixava Francesc Ferrer Pastor, pocs mesos després d´haver rebut un homenatge, LA MEDALLA D’OR DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, que li fou atorgada el 4 de febrer d’aquell any.
Han estat diversos els estudiosos de la seua obra que reconeixen que ha sigut el valencià que ha fet més per recollir i sistematitzar el lèxic valencià.
La seua ha estat una impagable tasca que s´ha traduït en una voluminosa i popular obra lexicogràfica, la primera duta a terme al nostre País amb uns nivells de qualitat i criteris científics, i la que ha estat més útil per a la protecció i promoció del valencià entre milers de valencians fins a l’actualitat.
Fruït del seu treball són el Diccionari de la rima de 1956, el Vocabulari valencià-castellà  i el Vocabulari castellà-valencià, el Diccionari general, les Lliçons d´ortografia, els Diccionaris escolars de valencià i la Gramàtica valenciana.
Des de l’Associació Cultural Ramoneta de Vilaragut vam idear, el 2001, el “Guardó Francesc Ferrer Pastor” i el va instaurar la Mancomunitat de Municipis de la Safor aquell any, que va recaure en el mateix Ferrer Pastor a títol pòstum, i, a més, vam organitzar una jornada dedicada a la figura i obra de Ferrer Pastor.
L’any següent vam tornar a organitzar les segones jornades Ferrer Pastor, dedicades a l’ús social de la nostra llengua. Enguany, per part de la Mancomunitat, el GUARDÓ FERRER PASTOR ha recaigut  en el nostre convidat, JOSEP PIERA, que felicitem i ens alegrem que haja estat  així.
Servisquen aquestes paraules com a homenatge al nostre amic  i veí FERRER PASTOR, sempre viu a través de la seua obra.  

dimarts, 13 de juliol del 2010

Els Borja, a la Font d’en Carròs

L’Assoc. Cultural Ramoneta de Vilaragut, de la Font d’en Carròs, recorda que està en marxa la programació cultural “Estiu al Patronat 2010.
Aquest dijous, 15 de juliol, a les 22 h,  JOSEP PIERA presentarà el seu llibre guanyador del PREMI JOANOT MARTORELL 2010 “Francesc de Borja: el duc sant”. A més  a més, al mateix claustre del Patronat  hi seran exposats els vestits de la FAMÍLIA BORJA. Piera ens farà una xarrada sobre els Borja i ens explicarà la importància i influència dels Borja en tota la comarca.
Cal recordar també que ESTIU AL PATRONAT 2010 alberga dues exposicions fins al dia 29 de juliol. Es tracta de Vicent Aunión i de Pura Aunión que exposen  la seua obra “Els 98, a la Font” dedicada a llur mare que haguera fet enguany 98 anys, i com que l’obra roman al poble, doncs així s’explica el nom de l’exposició.
Com sempre, agraïm les col·laboracions rebudes i recordem que aquests actes són d’entrada lliure i convidem a tota la Safor a assistir-hi.

divendres, 9 de juliol del 2010

Continua la programació dels Estius al Patronat 2010, aquest dijous amb la Coral de la Unió Musical de Sueca. La coral ha interpretat un repertori variat; amb clàssics, cançons tradicionals, habaneres, etc. Un repertori molt ben interpretat per més de trenta veus dirigides pel mestre Vicent Soler, que també ha fet una breu introducció de cada cançó explicant breument el contexte de l'obra.

divendres, 2 de juliol del 2010

ÈXIT DEL DUET PIANO VIOLI

Ahir dijous, el claustre del Patronato es va omplir de gom a gom per assistir al concert de piano i violí. Els músics van fer un repàs molt didàctic per la història de la música de la ma dels més grans mestres. Durant una hora i dos peces més el públic va gaudir de la música clàssica. Coincidint amb el concert continua oberta l'exposició de Vicent Aunión i de Rosa Aunión.

Safata de càrrega